Efter otaliga demos och samlingar genom tiderna, ända sedan 1996 i olika osignerade konstellationer (Slug och Headtrip Inc.), ville vi inte vänta längre. Efter 18 år har vi släppt vårt eget osignerade album som gruppen #366: A life lived. Det är en blandning av industriell, alternativ, experimentell elektronisk musik inspelad, producerad och mixad av oss själva, med mastring och distribution fixad av andra. Det blev fler låtar än vi trodde, så vi har delat upp dem i två minialbum. Det första heter Depressionism, innehåller 40 minuter musik och släpptes i november 2013 till Spotify, iTunes, Amazon.com etc. Det ser ut så här:

Depressionism, omslag

Depressionism, omslag

Ni kan dosera er Depressionism här:
Spotify
iTunes
Amazon.com
Bandcamp (lossless, högupplöst)

Nästa album heter Escapism och släpps i slutet av januari 2014.

Vi började hacka i den elektroniska musiken tillsammans för 18 år sen (Jeppe och John flera år tidigare), men produktionen av de nya låtarna och #366: A life lived startade först 2011 med ett par trevande arrangemang (bl a Bible). Vi fortsatte att testa oss själva genom halvlivesessioner i vår lilla hemmastudio där vi kopplade upp syntar, gitarrer och mick till högtalarna och spelade in. Det som skapades spontant i studion har vi försökt behålla, oavsett underlig struktur eller avartiga ljud, oavsett sönderdistade gitarrer och upp-och-nervänd sång, oavsett minuter långa intron eller halvväga låtkaraktärsbyten.

Låtarna har tagit hundratals timmar att spela in och färdigställa. Sångpartier har lagts på samma låt med ibland sex månaders mellanrum (låten Careful/Colorful släpps nu i januari 2014 men har genomgått minst fem olika versioner och mixar sen 2012). Att finjustera och mixa  alla sessioner så att eventuella lyssnare inte bara kastar hörlurarna i frustration har varit – minst sagt – utmanande. Gitarrer, samplingar, trummor, ljud, sång och övriga svårdefinierade ljudvågor ska sys samman till något som ändå uttrycker något förståeligt utan att rymma iväg från föräldrahemmet en lördag enbart för provokationens skull. Självklart hittar vi sporrar i det experimentella och brytandet mot det konventionella, kanske för att vi inte är nöjda med mainstream, men allra mest för att det inte finns något roligare än att göra musik obehindrat och ocensurerat. Men självklart vill vi också upprätta en kommunikation med lyssnaren. Det är ju konstens och underhållningens sluthamn, och dit det är så satans svårt att segla.

Musiken vi gjort låter inte som den gör för att vi vill vara okonventionella för sakens skull. Den låter så för att det är det som sker när jag, Jesper och John gör musik. Vi är inga mästare på produktion och mixning och heller inga mästare på att hamna på skivbolag som kan göra det åt oss. Men det är vi, det är vårt och det är 18 år av upplevelser.

Escapism, omslag

Omslaget till nästa album Escapism, som släpps i slutet av januari 2014.

 

Mer om #366: A life lived
facebook.com/366alifelived
youtube.com/366alifelived
soundcloud.com/366alifelived